Touring heeft het gehad met betogingen in Brussel

touring-assistanceVoor de zesde maal in twee weken tijd was vorige week de hele Wetstraat opnieuw geblokkeerd door betogers die het kruispunt Kunst-Wet bezetten. Dat is niet meteen naar de zin van mobiliteitsorganisatie Touring die een open brief aan de stad Brussel haar beklag maakt over de gang van zaken.

Touring is het meebepaald kotsbeu dat telkens opnieuw mensen gegijzeld worden vanwege een betoging waar ze zelf niets mee te zien hebben.

“Duizenden pendelaars, werknemers en stadsbezoekers zitten vast in de files. De wachttijd bedraagt op dit moment ongeveer 20 minuten. Wij dringen opnieuw aan bij het stadsbestuur, dat verantwoordelijk is voor de politie om op te treden en de weg vrij te maken. Dit is beschamend en ongehoord voor een rechtstaat en voor de hoofdstad van Europa. Het is ontoelaatbaar dat keer op keer de verkeerscode wordt overtreden. Daarin staat zwart op wit dat het niemand is toegelaten om het verkeer op te houden, te hinderen of te blokkeren. Wel, dat men dan eindelijk die wegcode laat respecteren.”

Het valt af te wachten of de overheid oren heeft naar de (terechte) opmerkingen van Touring.