De federale ecobonuspremie

Een propere, milieuvriendelijke wagen kopen zal vanaf 2012 heel wat minder interessant zijn. De regering van premier Elio Di Rupo heeft namelijk besloten om de federale ecobonussen van 6% en 15% op de aankoopprijs van milieuvriendelijke voertuigen af te schaffen vanaf eind november 2011. De reden? Het regeringsakkoord voorziet in bezuinigingen ten belopen van 11 miljard euro. Ecologisch rijden is nu niet bepaald hun hoofdzorg.

U kunt echter nog steeds profiteren van het Waalse ecobonus- en ecomalussysteem, maar ook deze is volledig herzien.

Gelukkig zijn er nog enkele verzekeraars die komen helpen als je milieubewust bent en die kortingen geven voor milieuvriendelijke bestuurders.

VerzekeringsmaatschappijDetails
Les AP

DVV
Indien u kiest voor een elektrisch of hybride voertuig met een uitstoot van 100g/km voor benzinemotoren en tot 85g/Km voor dieselmotoren, dan geeft de DVV u een korting op uw B.A..Indien u kiest voor een voertuig van categorie B met een uitstoot van 130g/km voor benzinemotoren en 115g/Km voor diesel motoren, dan geeft de DVV u een korting op uw B.A..DVV
Zonder verplichtingen
Ethias

Ethias
Indien u kiest voor een elektrisch of hybride voertuig met een uitstoot van meer dan 100 gram CO2 per km, krijgt u een premie van 15% op de B.A. en 10% op alle omniumproducten.


Deze korting is niet te combineren met een reductie "indien u traag rijdt".