Belfius Direct Verzekeringen Autoverzekering

Belfius Direct Verzekeringen is een solide, 100% Belgische verzekeraar die jou en alles wat je na aan het hart ligt altijd centraal stelt. Ze zijn ook de enige verzekeraar in België die je terugbetaalt voor kilometers die je niet gereden hebt.

Premie simuleren, intekenen of schade aangeven? Als één van de digitale marktleiders hebben ze tools ontwikkeld waardoor je dit makkelijk allemaal online kan doen. Of telefonisch, elke weekdag en ook op zaterdag staan ze klaar met raad én daad via telefoon en/of chat.

Het principe van de Kilometerverzekering

Een kilometerverzekering is gebaseerd op het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Belfius Direct Verzekeringen bepaalt jouw eerste premie onder andere op basis van het aantal kilometers dat je van plan bent om in het komende jaar te rijden. Bij de start van je verzekeringsovereenkomst vragen ze je kilometerstand op. Op het einde van het verzekeringsjaar vragen ze opnieuw je kilometerstand op en berekenen ze je premie opnieuw op basis van het aantal kilometers dat je werkelijk hebt gereden.

Reed je minder dan geschat? Dan betaalt Belfius Direct Verzekeringen je het verschil terug. Meer gereden? Dan leg je bij en ben je nog steeds correct verzekerd. In de daaropvolgende jaren vraagt Belfius Direct Verzekeringen bij iedere vervaldag je kilometerstand op en maken ze de berekening opnieuw. Zo betaal je steeds alleen voor de kilometers die je werkelijk hebt gereden.

Vanaf 25.000 kilometer per jaar krijg je een vlak tarief en moet je voor extra gereden kilometers niets meer bijbetalen. Reed je uiteindelijk toch minder dan 25.000 kilometer? Dan krijg je alsnog een deel van je premie terug. Zo krijg je steeds een tarief op maat.

Belfius Direct Verzekeringen biedt 3 formules aan: Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA), BA + Full Omnium en BA + Kleine Omnium.

Vergelijk je huidige autoverzekering met de Kilometerverzekering van Belfius Direct Verzekeringen en ontdek of je kan besparen.

Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA)

Dit is een basisdekking en is het wettelijke minimum dat in België vereist is. Ze dekt de schade die je aan derden veroorzaakt.

Gedekt

 • De vergoeding voor de stoffelijke schade aan derden wordt door deze verzekering beperkt tot maximaal 100.000.000 euro per schadegeval en is onbeperkt voor de lichamelijke schade aan derden.
 • Belfius Direct Verzekeringen zorgt bij een ongeval in België en Luxemburg voor de sleping van je wagen en het vervoer van de ongedeerde inzittenden naar hun domicilie in België.
 • Rij je al 5 jaar een vlekkeloos parcours? Dan schenken we je een Joker. Hiermee gaat je premie niet de hoogte in na het eerstvolgende ongeval waarbij je in fout bent.
 • Je BOB is ook in jouw wagen gedekt voor lichamelijke letsels, zelfs bij een ongeval in fout, op voorwaarde dat de verzekerde passagier niet in staat was te rijden om redenen van dronkenschap die bij wet strafbaar zijn.

Optionele uitbreidingen

Heb je een optionele waarborg Vervangvoertuig, dan slepen we je wagen na een ongeval, brand, poging tot diefstal of vandalisme in België of Luxemburg naar een hersteller en krijg je gedurende max. 20 dagen een vervangvoertuig. Als het voertuig gestolen is, is dit max. 30 dagen.

Niet gedekt

 • De BA autoverzekering dekt geen lichamelijke schade van de bestuurder wanneer die aansprakelijk is voor het ongeval. Neem daarvoor de optionele waarborg Bestuurdersverzekering.
 • De BA autoverzekering dekt geen materiële schade aan het verzekerde motorrijtuig. Neem daarvoor de optionele waarborg omnium.
 • De BA autoverzekering geldt niet indien een dief of heler een ongeval veroorzaakt met het verzekerde voertuig.

Kleine Omnium & Full Omnium    

Belfius Direct Verzekeringen biedt twee omniumverzekeringen aan: 

1. Kleine Omnium

Deze verzekering dekt je in geval van diefstal, brand, glasbreuk, schade ten gevolge van de natuurkrachten en loslopende dieren, zonder franchise.

2. Full Omnium

Deze verzekering dekt dezelfde waarborgen als de Kleine Omnium + materiële schade aan je voertuig in geval van schade met eigen fout, schade zonder derden of vandalisme, met een vaste franchise van €500 of €250.

Gedekt

 • De verzekerde waarde van je wagen wordt bepaald op basis van de prijs die je er effectief voor betaalde.
 • De vrijstelling geldt uitsluitend voor de waarborg ‘Materiële schade’ die deel uitmaakt van de Full Omnium en bedraagt €500. Je kan ervoor kiezen om deze te halveren.
 • Belfius Direct Verzekeringen betaalt het transport van je voertuig naar de garage, de repatriëring en de voorlopige stalling, voor max. €1.250 (excl. btw).
 • Belfius Direct Verzekeringen betaalt dringende herstellingen en/of vervangingen die nodig zijn om je wagen wettelijk en veilig te kunnen gebruiken, en dit voor max. €1.000 euro (incl. btw) verminderd met de eventuele franchise.
 • Belfius Direct Verzekeringen vergoedt tot €250 (exclusief btw) kosten voor het reinigen en herstellen van het interieur van het verzekerde voertuig, wanneer dit vuil is geworden ten gevolge van een niet-betaald spoedtransport van een gewonde of zieke na een verkeersongeval.

Niet gedekt

 • Schroeischade aan de binnenbekleding (brandschade zonder ontvlamming).
 • Schade beperkt tot de banden van het verzekerde voertuig.
 • Schade aan voorwerpen die in het verzekerde voertuig worden vervoerd.


Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de opties. Je kan de volledige lijst terugvinden in het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID) en in de Algemene Voorwaarden van de Kilometerverzekering van Belfius Direct Verzekeringen.

Combineer je autoverzekering met deze optionele waarborgen

Rechtsbijstand

Raak je verwikkeld in een rechtszaak over je aansprakelijkheid bij een ongeval? Dan komen we tussen in de gerechtskosten tot een maximumbedrag van €37.500 (met een drempel van €148,74).

Bestuurdersverzekering

Jij en alle gemachtigde bestuurders van je wagen krijgen bij een ongeval in fout een vergoeding bij lichamelijk letsel of overlijden. Je bent niet verzekerd voor schade veroorzaakt door rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Franchiseverlaging

Ben je geruster met een lagere franchise? Dat kan! De Full Omnium voorziet een vaste vrijstelling van €500. Deze vrijstelling kan worden gehalveerd (tot €250) mits een verhoging van je premie.

Verhoging verzekeringswaarde

Totaal verlies? Dan krijg je 10% extra terugbetaald. De verzekerde waarde van jouw voertuig is afhankelijk van de factuurwaarde, tenzij je koos voor een verhoging van de verzekerde waarde, waarbij de maximaal verzekerbare waarde 110% van de factuurwaarde bedraagt.

Belangrijk om te weten

Voor je een contract ondertekent, verzoeken we je deze documenten te lezen op de website van Belfius Direct Verzekeringen:

De Bijzondere en Algemene Voorwaarden hebben voorrang op commerciële brochures en andere commerciële teksten.

Bekijk zeker hoe je Kilometerverzekering berekend wordt (segmentatie-, acceptatie- en tarificatiecriteria). 

Het Kilometerverzekeringscontract heeft een minimumduur van 1 jaar.

De Kilometerverzekering is een Autoverzekering naar Belgisch recht van Belfius Direct Verzekeringen, handelsnaam van Belfius Insurance NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel, RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, verzekeringsonderneming toegelaten onder nummer 0037.

Meer informatie over de wettelijke bepalingen en je gegevensverwerking vind je in het privacycharter. Voor klachten kan je de klachtenprocedure volgen.