Korting voor pendelaars en filerijders

Wat is een pendelaar? Volgens het woordenboek is dit een persoon die regelmatig pendelt met het openbaar vervoer of eigen auto, van zijn huis naar zijn werkplek (en terug) in de enge zin, of zijn plaats van studie en andere activiteiten in de brede zin.

Indien u een pendelaar bent dan loont het de moeite even te kijken naar wat de Belgische verzekeraars zoal aanbieden wat betreft kilometerverzekeringen (indien u vaak het openbaar vervoer neemt).

Gebruikt u uw eigen wagen, dan zijn er ook verzekeraars die een korting op de autoverzekeringspremie aanbieden voor diegenen die vaak in het verkeer vast zitten. De idee achter deze korting is dat het zware verkeer de snelheid doet verminderen en bijgevolg eveneens het risico op ernstig letsel doet verminderen.

TOURING VERZEKERINGENACTELdirect
Touring Assurance
Touring Verzekeringen
ACTELdirect
ACTELdirect
U heeft een abonnement op uw naam voor de trein, tram, metro en / of de bus?
Geniet van kortingen tot 25%. Als u dagelijks naar het werk reist met het openbaar vervoer, kunt u genieten van een speciaal tarief, omdat u uw auto minder vaak gebruikt.
  • tot 25% korting voor de duur van uw contract (geldig voor uw B.A. en Omnium)
  • U krijgt een gelijke dekking en gelijke dienstverlening zoals de cliënten die verzekerd zijn aan standaard tarieven
U heeft recht op een beter tarief omdat u uw auto minder vaak gebruikt. Andere formules met voordelige prijzen:
  • Verzekering km "- dan 10.000Km/jaar"
  • Het beste tarief voor mensen die minder dan 10.000 kilometer per jaar rijden. (Tot 25% korting)
  • Verzekering km "- dan 15.000 km / jaar": De voordelige oplossing voor automobilisten die 10.000 tot 15.000 km per jaar rijden. (Tot 15% korting)
  • Autoverzekering voor fietsers: U gaat elke dag met de fiets naar het werk en u ontvangt een "fietsvergoeding" van uw werkgever om dit te bewijzen. U krijgt tot 25% korting voor de duur van uw contract (geldig voor uw B.A. en Omnium).
De goedkopere autoverzekering met het woon-werkverkeer tarief van ACTELdirect
Als u een pendelaar bent (en het openbaar vervoer gebruikt) dan daalt het trafiek van de ACTELdirect autoverzekeringspremie aanzienlijk, omdat u uw auto minder vaak gebruikt. Hierdoor vermindert de kans op ernstig letsel. De reis van uw huis naar de plaats waar u het openbaar vervoer neemt wordt opgenomen in het pendelaarstarief.

Bij controle zal ACTELdirect om een ontvangstbewijs (abonnement of ander materiaal) vragen dat verklaart dat u regelmatig met het openbaar vervoer reist.

Het pendelaarstarief dekt eveneens uw privé-ritjes tijdens uw vakantie en tijdens de weekends. Ook kan het zijn dat u om zakelijke redenen uw auto af en toe dient te gebruiken. Ook in die gevallen zal uw voertuig verzekerd blijven aan het pendelaarstarief.

Als u minder dan 12.500 kilometer per jaar rijdt dan daalt het tarief aanzienlijk voor uw ACTELdirect autoverzekering. De idee hierachter is duidelijk: hoe minder kilometers u rijdt, hoe minder u kans loopt op een ongeval, en ook hoe minder de kans is dat uzelf een ongeval veroorzaakt.
Er bestaat geen speciale verzekering voor filerijders.Een verzekering voor filerijders
Het tarief daalt aanzienlijk voor uw autoverzekering, omdat het zware verkeer uw snelheid vermindert waardoor de kans op ernstig letsel vermindert. Al geruime tijd stelt men vast dat tijdens momenten waarbij het verkeer opgestroopt raakt dat de kosten bij ongeval flink lager zijn dan bij andere ongevallen. ACTELdirect is van mening dat als u in het dagelijkse verkeer zit om te gaan werken, u in gunstiger omstandigheden rijdt.

Wat is de relatie tussen de postcode van mijn werkplek en het verkeer?
ACTELdirect nam de gebieden die onder een ochtend-en avondspits lijden en daarbij een verzadiging kennen van ongeveer 75% (gebaseerd op cijfers van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid). De postcode van uw werkplek geeft aan of u doorheen gebieden rijdt met een hoge verkeersdichtheid.

Wees voorzichtig als in België woont en gaat werken aan de grens van een buurland. In dit geval kunt u geen gebruik maken van deze optie gezien de verzekering strikt beperkt blijft tot het Belgische grondgebied.
Touring
Zonder verplichtingen