Belastingvermindering bij beveiliging van een woning tegen inbraak en brand

Indien u uitgaven doet voor de beveiliging tegen diefstal en brand van uw woning, dan kan u een belastingvermindering krijgen. Per woning is het ofwel de huurder ofwel de eigenaar die een belastingvermindering kan krijgen voor dezelfde uitgaven. Doen huurder en eigenaar elk andere uitgaven, dan kunnen ze wel beiden genieten van het belastingvoordeel voor hun eigen uitgaven, elk tot het plafond van 730 euro (of 750 euro in 2013) belastingvoordeel. Bezit u meerdere woningen, dan kan u het maximum belastingvoordeel halen voor elke woning.

Het bedrag van deze belastingvermindering wordt als volgt berekend: het is gelijk aan 30% van de werkelijk betaalde uitgaven, met een plafond voor de uitgaven 2012 (aanslagjaar 2013) van 730 euro. Het maximumbedrag van de vermindering voor beveiliging tegen diefstal en brand voor de uitgaven 2013 (aanslagjaar 2014) bedraagt 750 euro en blijft 30 procent van de uitgaven.

Let op: voor de elektrisch aangedreven garagepoorten en rolluiken die zijn uitgerust met een motor met anti-ophefsysteem, kan alleen 15%, van het bedrag van de motor in aanmerking genomen worden in het kader van de belastingvermindering.

De volgende uitgaven komen in aanmerking:

  • inbraakwerend glas
  • beveiligingssystemen voor deuren, ramen, luiken, garagepoorten, lichtkoepels, dakvensters, keldergaten en hekken zoals veiligheidssloten, grendelbeveiligingssystemen, kierstandhouders,…
  • gepantserde deuren
  • levering en plaatsing van alarmsystemen
  • aansluitingskosten (abonnement) op een camerabewakingssysteem
  • levering en plaatsing van een camerabewakingssysteem uitgerust met een registratiesysteem

Deze uitgaven kunnen slecht in aanmerking worden genomen indien de producten voldoen aan een hele reeks kwaliteitsvereisten (zie de website van FOD Financiën). Weet ook dat deze belastingvermindering niet cumuleerbaar is met andere belastingverminderingen (bv. in het kader van energiebesparing) maar wel met eventuele belastingvoordelen of premies van je gemeente.

Vraag een gratis brandverzekeringsofferte :

MaatschappijDetailsBerekenen
DVV

DVV
De site van DVV geeft u de mogelijkheid om in enkele stappen een compleet overzicht van mogelijkheden bekomen voor uw brandverzekering. U kunt daarna gratis een online offerte bekomen.
DVV
Zonder verplichtingen
Yuzzu

Yuzzu (Touring Verzekering)
Op Yuzzu vindt u voorbeelden van brandverzekeringspremies en u kunt er eveneens op een heel eenvoudige manier een gratis online offerte invullen.