Socialisten kopen in groep autoverzekeringen aan, maar wint u er ook aan?

De socialisten gaan nu ook autoverzekeringen in groep aankopen via de coöperatieve Samen Sterker, een samenwerking tussen SP.A, ABVV en Bond Moyson. Eerder deed deze coöperatieve dit al met gas en elektriciteit. Op dit ogenblik zijn al meer dan 2.000 mensen ingeschreven. Behalve elektriciteit en gas, kochten zij op die manier al condensatieketels, dakisolatie, hoogrendementsglas, muurisolatie en mazout aan.

De hamvraag is evenwel of de intekenaars veel profijt zullen halen uit hun gezamenlijke aankoop. De formule is namelijk voor iedereen anders, afhankelijk van het type verzekering en de bonus-malus. De inschrijvingsperiode voor deze groepsaankoop loopt van 4 februari tot en met 3 maart 2013. De veiling vindt ook in maart plaats.

Aanbieders die deelnemen aan de veiling moeten minimaal deze dekkingsniveaus aanbieden:

  • BA-dekking (BA = Burgerlijke Aansprakelijkheid) : Deze polis dekt alle materiële en lichamelijke schade veroorzaakt aan derden bij een ongeval, alsook de lichamelijke schade van de inzittende passagiers.
  • BA + Mini-Omnium (Ook wel BA+ genoemd) : Deze polis verzekert je wagen tegen schade waarvoor je zelf niet verantwoordelijk bent. Daaronder vallen: diefstal (soms aparte dekking), brand, glasbreuk, schade door contact met loslopende dieren of natuurrampen.
  • BA + Full Omnium : Deze polis verzekert naast de hierboven vermelde risico’s ook stoffelijke schade, wanneer u fout bent. Hieronder valt de schade aan je eigen wagen, veroorzaakt door jezelf of als gevolg van vandalisme.In het aanbod dat je van ons ontvangt na de veiling vind je de exacte details van wat wordt gedekt door de polis.

We raden u aan om sowieso autoverzekeringen te vergelijken los van deze actie. Zeker niet alle autoverzekeraars zullen meedoen aan deze veiling. Bovendien moeten de verzekeraars die instappen in het verhaal ook een commissie aan de coöperatieve betalen en die moeten de verzekeraars ergens verhalen.