Met zomerbanden de vakantie tegemoet!

Kies de juiste band
Kies de juiste band

De zomervakantie komt eraan en zoals steeds gaan duizenden Belgen met de wagen op reis. Vooraleer de lange toch aan te vatten, is het echter aangeraden om de juiste banden op uw wagen te laten plaatsen en die winterbanden in te ruilen voor zomerbanden.

Net zoals winterbanden een belangrijke rol spelen bij uw veiligheid als automobilist, zijn ook zomerbanden van belang om uw veiligheid op de weg te kunnen garanderen. En goed om weten, de juiste keuze van (zomer)banden heeft een belangrijke invloed op het brandstofverbruik want een verminderde rolweerstand zorgt voor een lager brandstofgebruik. Even belangrijk echter is de bandenspanning van uw wagen. Indien die niet optimaal is, en te laag dan zorgt dit voor brede, zachte banden die door de hogere rolweerstand voor een extra brandstofverbruik van 2 tot 3% kunnen zorgen. Indien u duizenden kilometers aflegt met een verkeerde bandenspanning loopt dit al snel op. Idem wat het gebruik van verkeerde banden betreft.

U heeft echter de mogelijkheid om online een configuratie te maken van de meest geschikte banden van uw voertuig. Zo kunt u bij Tirendo terecht om een keuze te maken op basis van brandstofefficiëntie, grip op nat wegdek, rolgeluid, prijs enzovoort. Bij Tirendo kunt u eveneens selecteren op breedte, snelheid, draagkracht enzovoort. Het is maar één van de vele spelers die u de mogelijkheid geven om de geschikte banden aan te schaffen.

De kwaliteit van zomerbanden verbetert trouwens jaar na jaar, zo zult u merken dat de nieuwe generatie zomerbanden heel wat minder geluid produceren. Bovendien werd er flink gewerkt aan een verbeterd stuurgedrag van de wagen. Wat de houdbaarheid van de banden betreft, stellen we vats de nieuwe modellen langer meegaan door verminderde slijtage.

Redenen genoeg om over te schakelen op zomerbanden. En de producenten volgen door rekening te houden met de verschillende wagens en rijstijlen. Rijdt u met een stadsauto, monovolume, gezinswagen, sportieve wagen, luxewagen, etc. dan bestaat er voor elk wel een eigen model om de performantie optimaal te houden. Naast het kiezen van geschikte zomerbanden, raden we u ten sterkste aan om eveneens te denken een reisverzekering te nemen. Een verwittigd bestuurder is er meer dan twee waard.

En vooraleer u aan de ellenlange tocht richting zon begint, lees ook nog onze tips om zuiniger te rijden. Uw portemonnee zal er bij gebaat zijn!