Forse toename gepersonaliseerde nummerplaten

Forse toename gepersonaliseerde nummerplaten
Forse toename gepersonaliseerde nummerplaten

De Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV) heeft in 2012 3640 gepersonaliseerde nummerplaten uitgereikt. Dat is een forse toename in vergelijking met 2011, toen het er iets meer dan tweeduizend waren.

Goedkoper is zo’n gepersonaliseerde nummerplaat alvast niet geworden, de prijs ging namelijk van 620 euro naar 1.000 euro. Het prijsverschil is te wijten aan de invoering van de Europese nummerplaat met zeven tekens.

Wat gebeurt er met uw huidige Belgische gepersonaliseerde nummerplaat?

U kan hetzelfde opschrift behouden maar deze zal voorafgegaan worden door een indexcijfer 9. Deze nummerplaat kost ook € 20. Stuur uw aanvraag voor reservatie van het door u gewenste voorkeurnummer door naar de DIV “Dienst Voorkeurnummers” op het volgende e-mailadres: PERSO.DIV@mobilit.fgov.be.

Stuur uw documenten aangetekend op naar uw verzekeringsmaatschappij. Deze doet het nodige voor de inschrijving van het voertuig en de levering van de gepersonaliseerde nummerplaat.

Hoe wordt een gepersonaliseerde nummerplaat ingeschreven?

Stuur uw aanvraag voor reservatie van het door u gewenste voorkeurnummer door naar de DIV “Dienst Voorkeurnummers” op het volgende e-mailadres: PERSO.DIV@mobilit.fgov.be. Binnen een termijn van drie maanden moet u het bedrag van € 1.000 overschrijven aan de DIV. Na betaling moet er een aanvraag tot inschrijving van een voertuig (of inschrijvingsformulier) overgemaakt worden aan de DIV.

Voeg het originele stortingsbewijs van € 1.000 bij het inschrijvingsformulier, stuur deze documenten aangetekend op naar uw verzekeringsmaatschappij. Deze doet het nodige voor de inschrijving van het voertuig en de levering van de gepersonaliseerde nummerplaat.