Verzekeren op naam van de ouders

Jongeren lopen veel meer kans om een ongeval te krijgen (of te veroorzaken). Dit is te wijten aan het feit dat ze heel wat minder weg- en rijervaring hebben en bovendien de wagen vaak gebruiken voor uitstappen (tijdens het weekend) waarbij ze vaak vermoeid of nog volop in feeststemming achter het stuur kruipen. Met alle gevolgen vandien natuurlijk.

Maar… u bent jong en u wilt een verzekering voor uw wagen die niet teveel kost? Dan heb je een probleem. Er bestaan namelijk geen mirakeloplossingen wanneer het op de prijs van een autoverzekering aankomt. Daarom proberen heel wat jongeren een autoverzekering te krijgen door hun auto te verzekeren op naam van een van de ouders. In praktijk komt het erop neer dat de hoofdbestuurder een van de ouders is en de occasionele bestuurder of tweede bestuurder de jongere is.

Maar, deze optie is illegaal indien blijkt dat de reguliere bestuurder eigenlijk de jongere en niet de ouder is.

In geval van ongeval: indien de verzekeringsmaatschappij doorheeft dat u heeft gelogen over het gebruik van de wagen dan kan (en zal) dit tegen u worden gebruikt indien u een ongeval heeft. In dat geval is er sprake van een valse verklaring. De gevolgen zullen zwaar zijn want de verzekeraar zal in dat geval eenvoudigweg weigeren om tot een schadeloosstelling te komen bij ongeval.

Kortom, het gaat om een weinig katholieke oplossing die u bovendien aardig wat kan kosten.

In plaats van deze illegale oplossing, is het aan te raden om bij verschillende verzekeraars na te gaan wat mogelijk is indien u een jonge bestuurder bent. Zo bestaat er sinds kort ook het contract 29/29 dat specifiek op maat van jongeren is gemaakt.

Lees zeker onze dossiers over de autoverzekeringsprijs voor jongeren en welke verzekeraar u dient te kiezen indien u jong bent.

Autoverzekering voor jongeren

VerzekeringsmaatschappijDetails
Touring Assurance

Yuzzu (Touring Verzekeringen)
Jongeren van minder dan 22 jaar krijgen een korting van 30% op hun B.A. premie.


Twee voorwaarden:
 1. u rijdt sinds 2 jaar met een moto of een brommer
 2. u heeft geen enkel ongeval gehad
U kunt eveneens maandelijks betalen zonder extra kosten.


Les AP

DVV
Elke klant (inbegrepen de jonge bestuurders) die beantwoorden aan de volgende voorwaarden kunnen genieten van de Bonus Booster, die serieuze kostenbesparing kunnen betekenen, naargelang de bonus malus die u heeft. Dankzij de Bonus Booster, gaat uw Bonus Malus naar 0, welke ook uw huidige Bonus Malus is.


De voorwaarden:
 • u moet sinds 5 jaar uw auto verzekerd hebben bij DVV
 • u heeft geen ongeval in fout gehad gedurende de laatste 5 jaarTouring
Zonder verplichtingen
Generali Verzekeringen

Generali Verzekeringen
Jongeren kunnen terecht bij Generali voor een verzekering met of zonder malus.
Ethias

Ethias
Ethias geeft bestuurders van jonger dan 30 jaar verschillende mogelijkheden om een verzekering te onderschrijven op hun naam én aan een competitieve prijs.


Indien de jongere zich strikt houdt aan bepaalde regels kan hij/zij genieten van een voordelig 29/29 starter contrat.
AXA

AXA
Kit 1ste Autoverzekering: een verzekering en dienst specifiek bedacht voor jonge bestuurders


Sterke waarborgen
 • 3 waarborgniveaus naar keuze
 • Packs en opties voor een contract op maat. Zo is er bijv. de bijstand 0Km waarbij u beroep kunt doen op een bijstand voor panne en ongeval ook al is dit vlakbij waar u woont.

Een voordelig tarief
 • vanaf het begin kunt u heel wat kortingen cumuleren : kind van de verzekerde, Ouderbonus en begeleid rijden
 • Vanaf het tweede en derde jaar kunt u van een versnelde bonus genieten indien u de voorbije 2 jaar van uw contract geen enkel ongeval hebt gehad.

Praktische services
 • Dankzij de Joker waarborg, krijgt u een gratis taxirit naar huis indien u niet aan het stuur kunt zitten
 • Een vervangvoertuig wordt thuis gebracht zelfs indien uw voertuig nog steeds rijdt maar wel herstellingen behoeft
 • De 0 km bijstand voor panne en ongeval in minder dan een uur
 • Indien u uw wagen wenst te verkopen kunt u gebruik maken van het voertuigveranderingspakket.
Dexia Belfius

Dexia
Dexia komt tegemoet aan verantwoordelijke jongeren :
 • Een positievere Bonus-malus vanaf dat u over een zekere ervaring beschikt zelfs al reed u vroeger met de auto van uw ouders.
 • Korting op de B.A. en materiële schade (tot uw dertigste verjaardag) indien u met succes een cursus defensief rijden hebt gevold. Op de website www.axionweb.be kunt u trouwens € 50 korting bekomen om deze cursus te volgen.
 • Geen verborgen franchise, enkel indien u gekozen hebt voor een franchise van € 750 gedurende de nachten van het weekend, om een korting van 10% te bekomen op uw B.A.-premie.
BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis
BNP Paribas Fortis past de starter formule toe aan het tarief van dat van een 29-jarige bestuurder vermeerderd met +25%. Let op, er is geen verhoging van de franchise indien u de voorwaarden niet naleeft.