Verzekeringsnieuws

Meest recente berichten

UPDATEALARM

Nuttige documenten

Contact en disclaimer

Verzekeren op naam van de ouders

Jongeren lopen veel meer kans om een ongeval te krijgen (of te veroorzaken). Dit is te wijten aan het feit dat ze heel wat minder weg- en rijervaring hebben en bovendien de wagen vaak gebruiken voor uitstappen (tijdens het weekend) waarbij ze vaak vermoeid of nog volop in feeststemming achter het stuur kruipen. Met alle gevolgen vandien natuurlijk.

Maar… u bent jong en u wilt een verzekering voor uw wagen die niet teveel kost? Dan heb je een probleem. Er bestaan namelijk geen mirakeloplossingen wanneer het op de prijs van een autoverzekering aankomt. Daarom proberen heel wat jongeren een autoverzekering te krijgen door hun auto te verzekeren op naam van een van de ouders. In praktijk komt het erop neer dat de hoofdbestuurder een van de ouders is en de occasionele bestuurder of tweede bestuurder de jongere is.

Maar, deze optie is illegaal indien blijkt dat de reguliere bestuurder eigenlijk de jongere en niet de ouder is.


In geval van ongeval: indien de verzekeringsmaatschappij doorheeft dat u heeft gelogen over het gebruik van de wagen dan kan (en zal) dit tegen u worden gebruikt indien u een ongeval heeft. In dat geval is er sprake van een valse verklaring. De gevolgen zullen zwaar zijn want de verzekeraar zal in dat geval eenvoudigweg weigeren om tot een schadeloosstelling te komen bij ongeval.

Kortom, het gaat om een weinig katholieke oplossing die u bovendien aardig wat kan kosten.

In plaats van deze illegale oplossing, is het aan te raden om bij verschillende verzekeraars na te gaan wat mogelijk is indien u een jonge bestuurder bent. Zo bestaat er sinds kort ook het contract 29/29 dat specifiek op maat van jongeren is gemaakt.

Lees zeker onze dossiers over de autoverzekeringsprijs voor jongeren en welke verzekeraar u dient te kiezen indien u jong bent.