Waar zoekertje tweedehands plaatsen

Waar plaats je best je zoekertje indien je je auto wilt verkopen?

Voordat je in het wilde weg een advertentie plaatst om je tweedehandsauto te verkopen, loont het de moeite om de mogelijke adverteerders waarmee je wil samenwerken nauwkeurig te selecteren.

Niet elke adverteerder geeft je namelijk dezelfde waar voor je geld en wie weet is 1 adverteerder ruimschoots voldoende om je tweedehandswagen te kunnen verkopen. Vergeet eveneens niet om ons dossier door te nemen over hoe u een zoekertje moet opstellen.

Betalen versus gratis autozoekertjes voor tweedehandswagens

Voor je je inschrijft op een tal van websites sta je er best bij stil dat niet alle adverteerders gratis zoekertjes online plaatsen. Op dit moment ziet het er naar uit dat meer en meer sites voor een gratis beleid gaan, maar het is lang niet zeker dat alle online spelers dit zullen doen. Opletten is de boodschap. Let wel, indien betalen u geen probleem lijkt voor een online advertentie, hou er dan rekening mee dat niet elke betalende site meer bezoekers heeft dan een gratis site, integendeel vaak. AutoVlan is gratis, maak er ook gebruik van!

Online versus offline autozoekertjes voor tweedehandswagens

Sinds kort staan alle grote magazines ook op het internet waar ze de zoekertjes ook aanbieden en waar je zonder problemen je eigen zoekertjes kunt ingeven. Bovendien genieten surfers van een voorkeursbehandeling gezien ze de zoekertjes als eerste te zien krijgen nog voor het magazine in de handel verkrijgbaar is. Online geniet de voorkeur gezien deze zoekertjes niet alleen veel meer up to date zijn maar vooral omdat je er vaak voor veel meer info terecht kunt die niet altijd in gedrukte versie gepropt kan worden: foto’s, beschrijvingen, …

Hoelang adverteren?

Nadat u de mogelijke adverteerders gekozen hebt, moet u uitmaken hoelang u wil adverteren en op welke verschijningsdata. Een advertentie die op 24 december wordt ingelast zal vanzelfsprekend minder gelezen worden dan een inlassing in de editie van 12 januari! En het heeft natuurlijk geen enkele zin om de advertentie van 3 tot 10 juli te publiceren, terwijl u en vaak ook uw kopers met vakantie zijn!

Auto verkopen via eBay

Hoewel eBay een grote internationale speler is, moet je er rekening mee houden dat online bieden niet steeds de beste oplossing is en niet steeds een goede prijs garrandeerd. Gebruik liever de functie om een vaste prijs te gebruiken op eBay of neem een minimumsom als startprijs waaronder je absoluut niet wilt verkopen. Ga ook na welke feedback score je potentiële koper heeft, want niet elke koper betaalt ook.

Spreek af op een openbare plaats om de verkoop af te ronden. En hou er ook rekening mee dat er heel wat kopers zijn die op het moment van het afronden van de verkoop nog zullen proberen af te dingen. Meteen vertrekken is dan de boodschap, maar vaak wordt dan toch over de brug gekomen met de correcte geldsom. Wil de koper de afgesproken som niet betalen, licht dan eBay in zodat de verkoop geanuleerd kan worden en laat een negatieve feedback na voor de koper.

Welke adverteerder moet ik nu kiezen?

Wilt u online gaan dan zijn er verschillende mogelijkheden. Meer en meer kopers gebruiken nu het net om de wagen van hun dromen te vinden. Geef de voorkeur aan sites met een verwittigingsdienst en een zoekfunctie die onontbeerlijk zijn om tot een goede afloop van uw verkoop te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *