Waar nieuwe auto kopen

U wenst een nieuwe auto te kopen, maar waar kunt u deze kopen?

Tip: Hoed u voor voor impulsieve aankopen, neem integendeel rustig de tijd, vergelijk en onderhandel.

Weet vooral dat het type of grootte van het verkooppunt (dealer van een automerk, merkvertegenwoordiger of erkend atelier) totaal geen invloed heeft op de grootte van de korting.

Vaak kunt u door handig te onderhandelen een korting van duizend tot een paar duizend EURO bekomen op de prijs van een nieuwe wagen bij een dealer van een automerk of een merkvertegenwoordiger. Vergelijk hierbij verschillende verkooppunten.

Zijn parallelle verkoopcircuits minder duur ?

Wenst u om uw wagen buiten het officieel circuit te kopen omdat deze goedkoper zou kunnen zijn?

Soms is dit het geval, maar weet dat het vaak om oudere modellen gaat met andere uitrustingen dan de in België verhandelde modellen en de keuze is vanzelfsprekend beperkt. Het is onmogelijk om een ander model, een andere kleur, een andere aandrijving of andere opties te bestellen. Ga niet impulsief te werk. Indien u het exacte model dat u zoekt niet vindt, wendt u zich toch beter tot het officiële verkoopcircuit.

De garantie en de dienst-na-verkoop zijn ongeveer identiek aan wat de officiële invoerder u biedt. Een wagen bij Cardoen bijvoorbeeld kan tot 22% minder kosten dan in het officieel circuit.

Kopen in het buitenland blijft ingewikkeld

De verleiding is groot als men weet dat de prijzen voor auto’s in Denemarken tot de laagste van Europa behoren (vanwege de buitenmatige taksen, meer dan 100%). Maar hou rekening met bijkomende administratieve kosten (douane, BTW, keuring, takeldienst, reis).

Bovendien loopt u kans dat de wagen niet conform is met de Belgische richtlijnen. Verder verloopt het onderhandelen moeizamer en is beroep aantekenen in geval van laattijdige levering, ongelijkvormigheid enz. veel moeilijker of zelfs onmogelijk ingewikkeld.

De winst op een aankoop in het buitenland is te klein tegenover de kosten (en mogelijke zorgen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *