U wilt van uw auto af? Maar aan welke prijs?

Wilt u uw wagen verkopen, dan zijn er verschillende spelers op de markt. Wij raden u Ik Wil Van Mijn Auto Af aan, meteen de grootste spelers op de Vlaamse markt. Vergeet eveneens niet om ons dossier door te nemen over hoe u een zoekertje moet opstellen.

Maar aan welke prijs? Hier proberen we u enkele richtlijnen aan te bieden om tot een mooie prijs te komen.

Wat is de toestand van uw wagen ?

Eerst en vooral dient u een goed beeld te hebben van de toestand van uw wagen. Bij Speedy, Midas, Autocar of bij uw gebruikelijke garagehouder kunt u vragen om de gebruikelijke slijtagepunten te laten controleren.

De garagist zal dan de toestand van de banden, van de remmen en van de schokdempers checken. Tot voor kort was dit alles gratis, nu moet er 6 euro voor worden betaald, niet bepaald een bedrag om van wakker te liggen.

Bepaal de verkoopsprijs

Bereken de waarde van uw wagen naargelang het merk, het model, de cilinderinhoud, het jaar van inverkeerstelling, de kilometerstand en de opties. Officiële waardebepalingen voor tweedehands wagens zijn beschikbaar op www.eurotax.com . Let op, de waardebepalingen zijn niet gratis (6€ per aanvraag).

Aan wie verkoopt u uw wagen?

Er zal een verschil in prijs zijn naargelang aan wie u uw wagen wenst te verkopen. Namelijk tussen particulieren, van professional tot particulier of van particulier tot professional.

De eerste twee zijn identiek, maar het derde type is anders aangezien hier rekening dient gehouden met de prijs van de opknapbeurt, van de eventuele herstellingen, van de wettelijke garantie, van de BTW die de professional dient aan te rekenen indien hij de wagen doorverkoopt, …

Ook de dienst na verkoop waarvoor de garagehouder zal moeten instaan bij de verkoop van deze wagen en de winstmarge zullen in rekening worden gebracht.

Dit verklaart de grote prijsverschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *